AKTIVNOSTI ZA UČENCE OD 5. DO 9. RAZREDA

Ponujene aktivnosti: Pestra kuhinja, življenščina - Kdo pa si? in učenje učenja.

Življenje je kot vožnja s kolesom. Da bi ohranil ravnotežje, se moraš premikati. Albert Einstein

Življenščina - Kdo pa si?

Cilj aktivnosti je doseči kakovosten pogovor, kjer sodelujejo dobri poslušalci in pozorni ter spoštljivi pripovedovalci. Vsebine pogovorov pa bodo povezane z vsakodnevnimi skrbmi, zagatami in stvari, ki jih ne govorimo pogosto naglas. Srečanja so namenjena učencem od 5. do 9. razreda.

 

 

TERMIN:

  • ob petkih po predhodnem dogovoru z učenci.

 

Z UČENJEM UČENJA »POPESTRIMO ŠOLO«

Učenci se bodo imeli možnost enkrat tedensko priključiti učenju v skupnem prostoru. Vsak bo prišel s svojo učno zagato in jo poskušal rešiti. Pri tem mu bom pomagala vodja projekta in vključeni prostovoljci. Ukvarjali se bomo s konkretnimi učnimi zagatami in preko naših zapletov spoznavali rešitve ter možnosti, kako se učiti in od tega čim več dobiti. Skupina bo štela do 20 učencev. Aktivnost je namenjena učencem od 5. do 9. razreda. 

Aktivnost se izvaja po predhodnem dogovoru z učenci.

Pestra kuhinja

Cilj aktivnosti je približati učencem osnovne tehnike priprave hrane. Pri aktivnosti bom spodbujala ustvarjalnost in kreativnost “za pultom”. Pri aktivnosti Pestra kuhinja bodo učenci od 3. do 9. razreda razporejeni v mešane skupine. V aktivnost bo vključenih največ 12 učencev. Program bo izveden na podoben način kakor v lanskem šolskem letu. Učenci, ki so že lani sodelovali, bodo letos lahko sodelovali kot pomočniki.

TERMIN:

  • petek 1x mesečno od 13:30 do 16:30

TERMINI:

  • 25. 10.,
  • 29. 11.,
  • 20. 12.
  • 17. 1. 2020
  • 28. 2.,
  • 5. 6.

 

PRIJAVNICE

Učenci bodo dobili prijavnice 15. 9. 2019 in jih bodo lahko vrnili najkasneje do 25. 9. 2019 v kabinet Popestrimo šolo. Učenci bodo najprej izbrali aktivnosti pri kateri bi najbolj želeli sodelovati. Prijavijo se na eno aktivnost, torej izberejo med Kdo pa si? in Pestro kuhinjo. Nato pa bodo imeli možnost označiti še drugo in tretjo željo. V primeru, da bo dovolj prostora v nastalih skupinah bomo učence, ki so zainteresirani za več aktivnosti naknadno razporedil v skupine.

Pošljite vprašanje

E-poštni predal je namenjen tako staršem kot učencem.
KLIK