I. PREUREDIMO KABINET

V mesecu maju in juniju bomo s skupnimi močmi preuredili kabinet ob knjižnici, kjer se odvijajo aktivnosti “Popestrimo šolo”.

POTREBŠČINE: 

Potrebujete večja, starejša oblačila za zaščito svojih oblačil, saj bomo ustvarjali z lepili in barvami. Potrebujete tudi velik kozarec ustvarjalne energije, vedro brez dna pripravljenosti za skupinsko delo ter vaš nahrbtnik neskončnih idej.

Zainteresirani učenci bodo prejeli soglasja, ki jih podpišejo starši.

TERMINI:

PRVO skupinsko srečanje = 17. 5. 2017 ob 13:50, v kabinetu Popestrimo šolo

DRUGO skupinsko srečanje = 18. 5. 2017 ob 13:50, v kabinetu Popestrimo šolo

TRETJE skupinsko srečanje = 26. 5. 2017 ob 13:30, v kabinetu Popestrimo šolo

ČETRTO skupinsko srečanje = 2. 6. 2017 ob 13:50, v kabinetu Popestrimo šolo

Skupinsko ustvarjanje in ustvarjanje skupine

Pusta stena postaja vse bolj pestra

II. OPAZOVANJE DIVJADI

Dne 24. 5. ob 19:00 bomo v sklopu projekta »Popestrimo šolo« v sodelovanju z Lovsko družino Žiri organizirali opazovanje divjadi. Ob 19:00 se bomo dobili pred knjižnico v Žireh in se odpravili proti Breznici. Opazovanje bomo zaključili najkasneje ob 20:30 in se vrnili pred knjižnico najkasneje do 21:30.

POTREBŠČINE ZA USPEŠEN POTEP PO GOZDU:

– športna oblačila in obutev,

– svetilke,

– zaščita pred klopi.

KAJ ŠE POTREBUJEMO?
Interes za opazovanje živali, kar pomeni, da moramo zavestno sprejeti dejstvo, da bomo preživeli dve uri v umirjenem vzdušju, s čim manj govorjenja in čim več gledanja.

PRIJAVE
Prijave zbiramo v kabinetu “Popestrimo šolo”, ki se nahaja zraven knjižnice od srede, 17. 5. 2017 do 23. 5. 2017, vsak dan od 11:30 do 15:00.  Število udeleženih učencev bo omejeno zaradi narave aktivnosti.

Zainteresirani učenci bodo prejeli soglasja, ki jih podpišejo starši.

Opazovanje divjadi

III. PASJI MITING

Dne 7. 6. ob 16:46 bomo v sklopu projekta »Popestrimo šolo« v sodelovanju s KD Žiri organizirali srečanje s svetom kužkov. Ob 16:45 se bomo dobili pred OŠ Žiri in se odpravili proti njihovem običajnem zbirnem mestu, ki je od šole oddaljeno 15 min.

Pripravili nam bodo 1,5 urni program. Spoznali bomo navade kužkov in z njimi izvedli tudi aktivnost.

Pred šolo se bomo vrnili najkasneje ob 19:00.

POTREBŠČINE ZA USPEŠEN PASJI MITING

– športna oblačila in obutev,

PRIJAVE

Prijave zbiramo v kabinetu “Popestrimo šolo”, ki se nahaja zraven knjižnice v ponedeljek 5. 6. 2017.  Število udeleženih učencev bo omejeno zaradi narave aktivnosti.

Zainteresirani učenci bodo prejeli soglasja (posebej pripravljeno za dotično aktivnost), ki jih podpišejo starši.

Pasji miting

IV. NA PROSTEM: O NAŠIH STVAREH MED ŠTIRIMI DREVESI

Dne 15. 6. ob 13:30 bomo v sklopu projekta »Popestrimo šolo« v sodelovanju z Muzejski društvom in knjižnico OŠ Žiri organizirali srečanje pod štirimi drevesi. To bo prvi dogodek v sklopu knjižnice na prostem.

Lepo vabljeni.

V. NA PROSTEM: POČITNICE SO TU – KAJ BOMO POČELI?

Dne 23. 6. po zaključni prireditvi ob koncu šolskega leta (po 12:40) se bomo zbrali pod štirimi drevesi in raziskovali, kaj lahko počnemo poleti. Na voljo bodo knjige s kreativnimi idejami, prav tako pa bomo izmenjali medsebojne izkušnje preteklih oddihov. Kakšno idejo bomo tudi preizkusili. To bo drugi dogodek v sklopu knjižnice na prostem.

Lepo vabljeni.