Na kratko o koordinatorki projekta 

Sem Miša Bakan, magistra psihologije. Študij sem zaključila konec leta 2016. Tekom izobraževanja sem se ukvarjala s številnimi dejavnostmi.  Videno in doživeto bom v skrbno shranjenih idejah prenesla med vas.

Navajam nekaj konkretnih izzivov povezanih s trenutnim delom

Tekom študija sem pridobila znanja s področja pedagoške psihologije, svetovalnega dela in didaktike. Bila sem vključena v študentsko sekcijo Društva študentov psihologije Slovenije imenovano Psihomoč, v sklopu katere sem izvajala različne psihoedukativne delavnice z učenci in dijaki številnih šol. V študijskem letu 2014-2015 sem bila koordinatorka projekta Mind the mind, ki je bil del evropske akcije študentov psihologije na področju mentalnega zdravja. Tekom projekta sem organizirala in izvajala delavnice na temo duševnega zdravja po osnovnih in srednjih šolah ter vodila usposabljanje za ostale voditelje delavnic.

V študijskem letu 2015-2016 sem ob zaključevanju študija psihologije pričela z edukacijo za psihodramskega praktika pod vodstvom Centra za psihodramo Zagreb. Znanja in spretnosti, ki si jih bom v roku naslednjih treh let pridobila v omenjeni edukaciji so zelo uporabna pri vodenju skupinskih (psiho) edukativnih vsebin in razvijanju kreativnih učnih okolij. Zadnji dve leti vodim podporna srečanja z osebami, ki so obolele za parkinsonovo boleznijo in njihovimi skrbniki. Tekom omenjenih srečanj sem ustvarila več kot 20 psihoedukativno usmerjenih delavnic. Dejavna sem na področju psihološke obravnave sladkornih bolnikov, saj sem od pričetka študija psihologije sodelovala kot demonstratorka na kongresu o sladkorni bolezni – DiaMind. Trenutno sem vključena tudi v študijo o kakovosti življenja sladkornih bolnikov v sodelovanju z diabetičarko dr. Karin Hanc in kolegico Majo Gostič, mag. psih.

V letu 2016 smo v sodelovanju z študentkama iz Gradca osnovale projekt “Dio moje privatnosti” (https://diomojeprivatnosti.wordpress.com/), v sklopu katerega smo spodbujale ljudi k razmišljanju o svojem doživljanju in doživljanju drugih, o odnosu do objekta, o odnosu med objektom in subjektom, o mentalizaciji itd. Aprila 2016 smo v novosaški galeriji Graffiti pripravile prvo razstavo “Zgodbe o nogavicah”, tekom katere smo pričele zbirati nove zgodbe.

Projekt trenutno širimo na šolsko populacijo, in sicer bomo še v mescu februarju izvedle delavnice v Münchnu. Glede na starost sodelujočih učencev smo zasnovale prilagojene oblike delavnic, preko katerih se učenci spoznavajo z enostavnim zbiranjem biografskih podatkov (na osnovi kvalitativnih študij) in s koncepti raziskovanja socialno-psiholoških fenomenov.

Kontakt

V kolikor želite stopiti z mano v kontakt, mi lahko pišete na misa.bakan@osziri.si ali pošljete sporočilo preko e-pismonoše, ki se nahaja v naslednjem zavihku.