POKLIC NA KLIC

Na aktivnost Poklic na klic se bodo lahko prijavili učenci vseh razredov. Šlo bo za odprta mesečna srečanja. Na nekaterih srečanjih bodo gostovali posamezniki, ki bodo predstavili svojo življenjsko pot s poudarkom na poklicni poti. Nekatera srečanja pa bomo popestrili z “odprtim pismom”, ki nam ga bo poslal nekdo, ki opravlja ta poklic ali z javljanjem v živo.

Vsak mesec bomo določili en petek med 13:15 in 15:00 uro, ko bomo pripravili pogovor o izbranem poklicu. Na vratih kabineta “Popestrimo šolo” boste lahko vsak mesec našli obvestilo o aktualnem dogodku, kjer bo napovedan točen termin in poklic, ki ga bomo spoznali. Prijavljali se boste sproti preko elektronske pošte (misa.bakan@osziri.si) ali preko poštnega nabiralnika, ki ga najdete v predzadnjem zavihku. Prijavili se lahko tudi osebno v kabinetu “Popestrimo šolo”.

 

Poklic na klic

Cilj dejavnosti bo prepoznati in razširiti znanje o možnih kariernih poteh in glede na poklice, ki jih učenci ne poznajo, pripraviti predstavitve poklicev z opcijo gostovanja posameznikov, ki opravljajo ali so opravljali določen poklic.

Učitelji bi se morali zavedati, da človeku ni treba vedeti o vsem, kar obstaja, in da se človeku ni treba pretvarjati, da ve o vsem, kar obstaja.

Esther P. Rothman

Pošljite vprašanje ali predlog

E-poštni predal je namenjen tako staršem kot učencem. Prav tako pa vabim tiste, ki bi želite predstaviti svojo življenjsko pot s poudarkom na poklicni poti, da mi to sporočite. Dogovorimo se lahko za srečanje, videokonferenco ali odprto pismo.

KLIK