PRIHAJAJOČI DOGODKI

Trenutno ni načrtovanih aktivnosti.

PRETEKLI DOGODKI

I. PREUREDIMO KABINET

V mesecu maju in juniju smo s skupnimi močmi preuredili kabinet ob knjižnici, kjer se odvijajo aktivnosti “Popestrimo šolo”.

POTREBŠČINE: 

Potrebovali ste večja, starejša oblačila za zaščito svojih oblačil, saj smo ustvarjali z lepili in barvami. Poleg tega ste potrebovali tudi velik kozarec ustvarjalne energije, vedro brez dna pripravljenosti za skupinsko delo ter vaš nahrbtnik neskončnih idej.

Zainteresirani učenci so prejeli soglasja, ki so jih podpisali starši.

TERMINI:

PRVO skupinsko srečanje = 17. 5. 2017 ob 13:50, v kabinetu Popestrimo šolo

DRUGO skupinsko srečanje = 18. 5. 2017 ob 13:50, v kabinetu Popestrimo šolo

TRETJE skupinsko srečanje = 26. 5. 2017 ob 13:30, v kabinetu Popestrimo šolo

ČETRTO skupinsko srečanje = 2. 6. 2017 ob 13:50, v kabinetu Popestrimo šolo

Skupinsko ustvarjanje in ustvarjanje skupine

Pusta stena postaja vse bolj pestra

II. OPAZOVANJE DIVJADI

Dne 24. 5. ob 19:00 smo v sklopu projekta »Popestrimo šolo« v sodelovanju z Lovsko družino Žiri organizirali opazovanje divjadi. Ob 19:00 smo se dobili pred knjižnico v Žireh in se odpravili proti Breznici. Opazovanje smo zaključili  ob 20:30 in se vrnili pred knjižnico.

Fotografije iz dogodka lahko vidite v spodnjem razdelku.

Opazovanje divjadi

III. PASJI MITING

Dne 7. 6. smo ob 16:46 v sklopu projekta »Popestrimo šolo« v sodelovanju s KD Žiri organizirali srečanje s svetom kužkov. Ob 16:45 smo se dobili pred OŠ Žiri in se odpravili proti namenskemu poligonu.

Pripravili so nam 1,5 urni program spoznavanja “pasjih” navad in vedenja. Prisostvovali smo krajšemu treningu, vodili kužke čez poligon in jih izzvali v iskanju.

Fotografije iz dogodka lahko vidite v spodnjem razdelku.

Pasji miting

IV. NA PROSTEM: O NAŠIH STVAREH MED ŠTIRIMI DREVESI

Dne 15. 6. ob 13:30 smo v sklopu projekta »Popestrimo šolo« v sodelovanju z Muzejski društvom in knjižnico OŠ Žiri organizirali srečanje pod štirimi drevesi. To je bil prvi dogodek v sklopu knjižnice na prostem.

Fotografije iz dogodka lahko vidite v spodnjem razdelku

O naših stvareh pod štirimi drevesi

V. NA PROSTEM: POČITNICE SO TU – KAJ BOMO POČELI?

Dne 23. 6. po zaključni prireditvi smo se ob koncu šolskega leta  zbrali pod štirimi drevesi in raziskovali, kaj lahko počnemo poleti. Na voljo so nam bile knjige s kreativnimi idejami, prav tako smo izmenjali medsebojne izkušnje preteklih oddihov.

Fotografij iz dogodka niso na voljo.

VI. PROMOCIJA ŠPORTA

Dne 27. 5. smo za učence od 1. do 4. razreda pripravili delavnico Promocija športa. Delavnico sta podpori KZS in FIBA organizaciji, ki sta prispevali tudi promocijski material in športne rekvizite. Tematika je bila vezana na prihajajoče počitnice in aktivno preživljanje prostega časa.

Fotografije iz dogodka lahko vidite v spodnjem razdelku.

Promocija športa

VII. PROMOCIJA ŠPORTA 2

Dne 23. 9. smo za učence od 1. do 5. razreda pripravili delavnico Promocija športa 2. Izpeljali smo aktivnosti, ki pomembno vplivajo na razvoj osnovne motorike, gibalni napredek otrok in zdrav način življenja.Vse aktivnosti so bile izpeljane skozi igro, kar je bilo za učence zelo zabavno in zanimivo. Igre so bile prilagojene glede na starost in sposobnost učencev.

Fotografije iz dogodka lahko vidite v spodnjem razdelku.

Promocija športa 2

VIII. FITLAB GIBALNE URICE

za učence od 1. do 4. razreda smo pripravili kar nekaj gibalnih uric z organizacijo Fitlab.  Izvajali smo osnovna motorična gibanja po osnovnem in naprednem programu pod bujnim očesom kineziologinje.

Fotografije iz dogodka lahko vidite v spodnjem razdelku.

FITLAB GIBANJE