PRIHAJAJOČI DOGODKI

OBVESTILO O POLETNIH AKTIVNOSTIH

Ustvarjalne delavnice, druženje, pohajkovanje, tuhtanje, igre na suhem in vodne igre

V sklopu projekta »Popestrimo šolo« bomo tudi letos organizirali poletne aktivnosti za otroke, ki bodo potekale v treh terminskih obdobjih in se bodo razlikovale tudi po vsebini. Zaradi morebitnega večjega števila zainteresiranih otrok, vas prosimo, da si izberete termin, ki vam bolj odgovarja. V kolikor boste želeli vključiti otroka še v drugi ali tretji termin aktivnosti, to ustrezno označite v soglasju na drugi strani. Aktivnosti bodo potekale v okolici OŠ Žiri, zbirali se bomo ob 8:30 pred OŠ Žiri. Prispevek za malico in materiale znaša 5€.

 

1. Poletne »nogavične« aktivnosti – 26. 6. – 29. 6. od 8:30 do 13:00

Z učenci se bomo posvetili pozabljenim, strganim, najdenim in tudi našim najljubšim nogavicam. Stare nogavice bomo skupaj zbrali in ustvarjali nogavične pogovorjevalčke. Da pa bomo imeli kam zapisat naše misli, bomo skupaj ustvarili tudi zabavne beležke. Tudi sestrična Muce copatarice tako imenovana Muca nogavičarka nam bo zagodla. Pridite, zabavno in ustvarjalno bo.

 

2. Poletne »migajoče« aktivnosti – 9. 7. – 12. 7. od 8:30 do 13:00

Vzeli si bomo čas za igro, miganje v naravi in v primeru dobrega vremena tudi za kopanje. Pridite, zabavno in športno bo.

 

3. Poletne »barvne« aktivnosti – 23. 7. – 26.7. od 8:30 do 13:00

Posvetili se bomo barvam. Preizkusili bomo zanimive tehnike barvanja z moko in sodo bikarbono, skuhali bomo raznobarvne jedi, prepoznavali bomo barve našega razpoloženja itd. Tuhtanja o barvah in raziskovanja barv nam ne bo zmanjkalo. Pridite, zabavno in barvno bo.

 

PRIJAVE

Učenci so prejeli prijavne obrazce, ki jih izpolnite in jih učenci vrnejo do četrtka, 22. 6. 2018. V kolikor imate kakršnokoli vprašanje, me lahko kontaktirate na misa.bakan@osziri.si.

PRETEKLE AKTIVNOSTI

 

JESENSKE AKTIVNOSTI – POSVETIMO SE PTICAM

Uspešno smo zaključili jesenske aktivnosti (2. in 3. 11. 2017). Spodaj prilagam galerijo fotografij.

Podrobneje smo spoznali taščico, kosa, siničko, vrabčka, liščka, čuka in žolno. Poleg zunanji podobi smo se posvetili tudi oglašanju navedenih ptic in jih poskušali prepoznati tekom Ptičjega kviza. Učenci so prisluhnili pravljicam iz knjige Ptičje leto (Polonca Kovač) in upodobili zgoraj omenjene ptice.

Aktivnosti smo izvajali v prostorih OŠ Žiri in v bližnjih gozdovih.

 

POLETNE AKTIVNOSTI – POHAJKOVANJE, KUHARSKE IN KREATIVNE DELAVNICE, MISELNE IGRE TER SPROSTITEV

 

V sklopu projekta »Popestrimo šolo« smo organizirali poletne aktivnosti za otroke, ki so potekale v dveh terminskih obdobjih. Zaradi morebitnega večjega števila zainteresiranih otrok, smo prosili, da si starši izberejo termin, ki jim bolj odgovarja. V kolikor so starši želeli vključiti otroka še v drugi termin aktivnosti, so morali to ustrezno označiti v soglasju, ki ga bo prejel vaš otrok. Aktivnosti so potekale v okolici OŠ Žiri, zbirali smo se ob 9:00 pred OŠ Žiri.

Terminska obdobja:
1. 26. 6. – 30. 6. od 9:00 do 13:30
2. 17. 7. – 21.7. od 8:00 do 12:30

Poletne aktivnosti I (26. 6. - 30. 6) - za več informacij kliknite

Uspešno smo zaključili prvi sklop poletnih aktivnosti. Spodaj prilagam galerijo fotografij. Vodni oreščki, ogabni plazilci, volkovi in ščurki bili ste izvirni, zabavni, ustvarjalni in igrivi.

Poletne aktivnosti II (17. 7. -. 21. 7.) - za več informacij kliknite

Med 17. 7. in 21. 7. so potekale poletne aktivnosti, katerih se je udeležilo 23 učencev od 1. do 7. razreda. Vsem učencem se zahvaljujem za sodelovanje, lepe besede, trud in vztrajnost. Posebne pohvale za pomoč pri izvedbi aktivnosti namenjam Luciji,  Manci, Lenči, Ani in Niki.

Z zagnanimi učenkami bomo ustvarile skupino prostovoljcev. Skupina se bo sestajala enkrat mesečno. Na sestankih bom skupini predstavila bodoče dogodke pri katerih lahko sodelujejo. S tovrstnim sodelovanjem krepite odgovornost, “negujete” vztrajnost in se učite ustreznega odločanja ter urite organizacijske sposobnosti.