AKTIVNOSTI ZA UČENCE OD 5. DO 9. RAZREDA

Ponujene aktivnosti: Pestra kuhinja, šolski vrt, življenščina - Kdo pa si? in učenje učenja.

Življenje je kot vožnja s kolesom. Da bi ohranil ravnotežje, se moraš premikati.
Albert Einstein

Življenščina - Kdo pa si?

Cilj aktivnosti je doseči kakovosten pogovor, kjer sodelujejo dobri poslušalci in pozorni ter spoštljivi pripovedovalci. Vsebine pogovorov pa bodo povezane z vsakodnevnimi skrbmi, zagatami in stvari, ki jih ne govorimo pogosto naglas. Srečanja so namenjena učencem od 5. do 9. razreda.

 TERMIN:

 • ob petkih po predhodnem dogovoru z učenci.

 

Z UČENJEM UČENJA »POPESTRIMO ŠOLO«
Učenci se bodo imeli možnost enkrat tedensko priključiti učenju v skupnem prostoru. Vsak bo prišel s svojo učno zagato in jo poskušal rešiti. Pri tem mu bom pomagala vodja projekta in vključeni prostovoljci. Ukvarjali se bomo s konkretnimi učnimi zagatami in preko naših zapletov spoznavali rešitve ter možnosti, kako se učiti in od tega čim več dobiti. Skupina bo štela do 20 učencev. Aktivnost je namenjena učencem od 5. do 9. razreda. 

Aktivnost se izvaja po predhodnem dogovoru z učenci.

Pestra kuhinja

Cilj aktivnosti je približati učencem osnovne tehnike priprave hrane. Letos bomo združili kuhanje in Vrtnarski krožek. Pripravili bomo suhe krhlje, kuhali s pridelki Šolskega vrta in pripravili ozimnico.

TERMIN:

 • po predhodnemu dogovoru z učenci.
Šolski vrt

V šolskem vrtu se bo v jesenskem in spomladanskem delu odvijal vrtnarski krožek. Na voljo imamo štiri visoke grede, kompostnik, hišice za koristne žuželke, uto za shranjevanje vrtnega orodja, sadno drevje in jagodičevje.

 Kaj nas čaka na šolskem vrtu:

 • nabiranje zdravilnih zelišč in gozdnih plodov,
 • priprava semen,
 • vzgoja sadik,
 • zasaditev gredic,
 • pobiranje pridelkov in semen,
 • pobiranje sadja in priprava krhljev…

 TERMIN:  vsak ponedeljek in torek po pouku za učence 4 – 6. razreda.

   

  PRIJAVNICE

  Učenci bodo dobili prijavnice 15. 9. 2020 in jih bodo lahko vrnili najkasneje do 25. 9. 2020 v kabinet Popestrimo šolo. Učenci bodo izbrali aktivnosti pri kateri bi želeli sodelovati. Prijavijo se lahko na različne aktivnost, torej izberejo med zgoraj ponujeno ponudbo. 

  Pošljite vprašanje

  E-poštni predal je namenjen tako staršem kot učencem.